Micro Obert entrevista l’escriptor Manel Arcos arran del seu llibre “Micalet Mas de la Llosa de Ranes”

Esta setmana “Micro obert”, el programa d’entrevistes de Llosa FM, rep el periodista escriptor i investigador Manel Arcos per parlar del seu llibre “Micalet Mas de la Llosa de Ranes”.

Manel Arcos presentarà el llibre el proper dimarts 23 d’abril al Centre Cívic de la Llosa de Ranes a les 20:00 hores, però abans ha concedit una entrevista a la nostra companya Maite Arnau on parla de la història que narra al llibre

La història de Micalet Mas, que Manel Arcos aborda en aquest treball d’investigació, és la història d’un xiquet concebut pels seus pares com el «fill de reemplaçament» que buscaven i desitjaven.

Un fill que, vint anys més tard, en ser cridat per a fer el servei militar obligatori, decidia prendre l’atzarosa senda del bandolerisme. Micalet Mas va viure més de deu anys al marge de la llei i va cometre diversos delictes de sang, dels quals, per causes més que qüestionables, va eludir penes que comportaven llargues estades en presó.

Temps després, i ja lliure i exonerat de tota culpa, va provar sort en el terreny de la política local i va gaudir de l’oportunitat d’exercir responsabilitats en l’Administració municipal, on va ocupar el càrrec d’alcalde de Rotglà i Corberà i, posteriorment, el de secretari del mateix ajuntament.

Com és habitual, el programa s’emet hui dijous a les 13:00 hores amb redifusió el diumenge 21 a les 11:00.